Gratis lid wordenFreelance.nl is de grootste website voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden. Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Share

Afvallen?

maandag 30 januari 2012

SOA Sexueel Overdraagbare Aandoeningen

webhosting hosting domeinnaamSoa

Soa is een verzamelnaam voor alle ziekten die via sexueel contact, d.w.z. via de geslachtsorganen (= genitale seks), de mond (= orale seks/speeksel-contact) en/of via de anus (= anale seks/feces-contact), kunnen worden overgedragen.

Herpes

Genitale herpes, Herpes Simplex-2 virus, is een van de meest voorkomende Soa's ( seksueel overdraagbare aandoeningen). De verschijnselen zijn terugkerende blaartjes op en rond de geslachtsdelen. Meer dan 20% van de wereldbevolking is besmet met het HSV-2 virus en tot nu toe is er geen middel dat genezend werkt. Als u eenmaal geïnfecteerd bent blijft het virus in het lichaam aanwezig. Er zijn nu echter middelen die bij een primaire infectie met veel klachten en bij recidiverende klachten de ernst van de symptomen en de duur van de klachten kunnen verminderen.

Geneesmiddelen voor Herpes zijn:

- Zovirax oraal 200 en 400 mg; behandeling 2 dd 1 tablet van 400 mg of 4 dd 1 tablet van 200 mg tot dat symptomen zijn verdwenen.
- Zelitrex 500 mg behandeling : 2dd 1 tablet gedurende 5 dagen, zonodig tot 10 dagen
- Zelitrex 250 mg voor profylaxe bij verschijnselen meer dan 6 keer per jaar. 2dd 1 tablet 250 mg of 1 dd tablet van 500 mg
Raadpleeg uw huisarts of andere arts als u niet weet welke voor u geschikt is.

Chlamydia

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa). Jaarlijks lopen naar schatting 60.000 mensen deze aandoening op. Met name bij vrouwen en mannen tussen de 15 en 35 jaar komt chlamydia veel voor.
Chlamydia wordt veroorzaakt door een bacterie: Clamydia Trachomatis.

Klachten van Chlamydia bij vrouwen zijn :

- pijn bij plassen
- afscheiding
- pijn bij het vrijen
- pijn in onderbuik
- tussentijdse bloedingen

Klachten van Chlamydia bij mannen zijn:

- pijn bij plassen
- afscheiding
- pijn in balzak

Alle slijmvliezen kunnen door Chlamydia besmet raken.

Geneesmiddelen voor Chlamydia zijn:

- Zithromax tablet 250 mg, eenmalig vier tabletten.
Tijdens zwangerschap :
- Erythromycine tablet 500 mg, gedurende 7 dagen 2 tabletten.
Raadpleeg uw huisarts of andere arts als u niet weet welke voor u geschikt is.

Gonorroe

Gonorroe is een soa (seksueel overdraagbare aandoening). Gonorroe wordt veroorzaakt door een bacterie, die leeft op en in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen. Als gevolg van orale seks (beffen/pijpen) kunnen zowel mannen als vrouwen gonorroe in de keel hebben. Bij een infectie (als gevolg van Gonorroe) in de anus zijn er meestal geen klachten. Soms is er wat slijm, pusachtige afscheiding of bloed bij de ontlasting.

Geneesmiddelen voor Gonorroe zijn:

Raadpleeg uw huisarts of andere arts voor het juiste medicijn.

Candidiasis urogenitalis

Candidiasis is een vaginale infectie veroorzaakt door de schimmel, Candida. Bij 15 tot 20 % van gezonde vrouwen kan deze schimmel worden gevonden. Behandeling is alleen nodig indien er hinderlijke klachten zijn van jeuk en witte afscheiding. Vaginale infecties zoals Candidiasis komen veel voor. Ongeveer 75% van alle vrouwen zullen een schimmel infectie in hun leven doormaken.

Geneesmiddelen voor Candidiasis urogenitalis zijn:

Diflucan (zie categorie vrouwen) Canesten ( clotrimazol )Vaginaal tablet 500 mg, eenmalig 500 mg Vaginaal tablet 200 mg, 1 dd 200 mg gedurende 3 dagen
Raadpleeg uw (huis)arts als u niet weet welke voor u geschikt is.

Trichomonas

De voornaamste besmettingsroute voor Trichomonas loopt via seksueel verkeer.Veel infecties verlopen zonder symptomen. Behandeling alleen in geval van klachten zoals jeuk, irritatie en geelgroene afscheiding.

Geneesmiddelen voor Trichimonas zijn:

- Metronidazol tablet
Tablet 500 mg, eenmalig 4 tabletten, bij onvoldiende resultaat 2 maal daags 1 tablet gedurende 7 dagen.
Altijd de partner mee behandelen.

Genitale wratten

Genitale wratten zijn over het algemeen goedaardige huidafwijkingen die ontstaan na besmetting met een virus op of rondom de plaats van de infectie. Ze variëren in grootte en vorm. Soms staan ze op zichzelf en soms zijn ze in groepjes aanwezig. Genitale wratten komen voor in het gebied rond de geslachtsorganen. Ze kunnen zowel in- als uitwendig aanwezig zijn. Genitale wratten komen voornamelijk voor bij jong volwassenen. Verder informatie vindt u bij Aldara.

Geneesmiddelen voor Genitale wratten zijn:

- Aldara creme 50mg/g sachet
Aldara crème dient driemaal per week (bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag, of dinsdag, donderdag en zaterdag) kort voor het slapen gaan te worden aangebracht, en moet gedurende 6 tot 10 uur op de huid aanwezig blijven. De behandeling met Aldara creme dient te worden voortgezet totdat de genitale en/of perinatale wratten niet meer zichtbaar zijn. De therapieduur dient maximaal 16 weken te bedragen omdat de veiligheid van een langere behandeling onvoldoende is aangetoond.
-Condyline applicatievloeistof 5mg/ml. 3,5 ml

Voor toepassing de huid goed reinigen. De vloeistof tweemaal per dag gedurende 3 achtereenvolgende dagen op elke wrat aanbrengen met de bijgeleverde applicator. Eventueel kan de kuur iedere week worden herhaald. Maximaal 5 weken.

Medicijnen Overzicht Aldara genitale wratten
 Amoxicilline Dumex bacterie dodend
 Canesten Gyno candidiasis
 Cefixim (Suprax) bacteriële infecties
 Claritromycine chlamydia
 Condyline genitale wratten
 Diflucan candidiasis
 Doxycycline bacteriële infectie
 Erythromycine bacteriële infecties
 Famvir (Famciclovir) herpes
 Fluconazol candidiasis
 Gyno daktarin candidiasis
 Gyno miconazol candidiasis
 Itraconazol schimmel
 Metronidazol tablet trichomonas
 Nystatine candidiasis
 Tarivid (Ofloxacin) bacteriële infecties
 Terbinafine (Lamisil) schimmelinfecties
 Trisporal (Itraconazol) schimmel
 Wartec (Podofyllotoxin) genitale wratten
 Zelitrex (Valaciclovir) herpes
 Zithromax (Azithromycine) chlamydia
 Zovirax (Aciclovir) herpes


 Balance Activ Gel clearblue
 Bioclin Multi Gyn verzorging
 Candida test test-point
 Candida zelftest easy home
 Care Plus HYGIËNE reisapotheek
 Chi Tea Tree Olie essentiële olie
 Chlamydia zelftest test-point
 Daktarin miconazol
 Dove producten persoonlijke verzorging
 Equilac huidklachten
 Gonorroe zelftest bodytest
 I Say Vaginale Droogheid vaginale klachten
 Inticare vaginale verzorging
 Lactacyd vaginale verzorging
 Norlevo (Levonelle) morning after pil
 Normaflor fluor vaginalis
 PH Balance vaginale zelftest
 Replens applicator bevochtigingsgel
 Sensilube normaal glijmiddel
 Somex hygiënische verzorging
 Syfilis Thuistest test-point
 Syfilis zelftesten easy home


Alle genoemde geneesmiddelen kunt u bij Dokteronline.com aanvragen. Let er echter op dat de apotheek waarvoor Dokteronline.com bemiddelt geen spoedeisende hulp kan bieden, en dat het een aantal dagen duurt voordat u na goedkeuring van de dokter uw bestelling in huis hebt. (betaal in geen geval met eenmalige machting, dit vertraagt uw order 9 dagen)

Dokteronline biedt een bemiddelingsservice tussen arts, apotheek en u als klant, in de volksmond ook wel een online apotheek of internet apotheek genoemd. Dokteronline richt zich voornamelijk op lifestyle en schaamte gerelateerde klachten. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd. Bij Dokteronline kunt u dus online medicijnen en geneesmiddelen bestellen en uw medicatie eenvoudig thuisbezorgd krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Careers